Međunarodni natječaj za Brijuni rivijeru

Bez autora
Sep 15 2011

Raspisan je međunarodni natječaj za provedbu projekta Brijuni Rivijera. Taj kapitalni projekt za hrvatski turizam samo u prvoj fazi vrijedan je dvije milijarde kuna. Bivša vojna područja u okolici Pule trebala bi u budućnosti postati mjesto razvijenog turizma. Projektom Brijuni rijevera predviđena je gradnja hotela, turističkih naselja i marina. Natječaj je raspisan za 114 hektara, koji uključuju Hidrobazu, Svetu Katarinu i Monumente te dio zemljišta Pinete koji je u vlasništvu države. Veselilo bi nas da se javi što više domaćih investitora ili konzorcija. Krajnji rok za dostavu ponude je 16. siječnja 2012. u 12 sati, kada će se utvrditi tko je sve predao ponude. Može nakon toga započeti postupak odabira najpovoljnijih ponuđača u roku od sljedećih 60 dana. Na natječaju mogu sudjelovati fizičke i pravne osobe iz zemlje i inozemstva.

Međunarodni natječaj za Brijuni rivijeruRaspisan je međunarodni natječaj za provedbu projekta Brijuni Rivijera.

Taj kapitalni projekt za hrvatski turizam samo u prvoj fazi vrijedan je dvije milijarde kuna. Bivša vojna područja u okolici Pule trebala bi u budućnosti postati mjesto razvijenog turizma.

Projektom Brijuni rijevera predviđena je gradnja hotela, turističkih naselja i marina. Natječaj je raspisan za 114 hektara, koji uključuju Hidrobazu, Svetu Katarinu i Monumente te dio zemljišta Pinete koji je u vlasništvu države.

Veselilo bi nas da se javi što više domaćih investitora ili konzorcija. Krajnji rok za dostavu ponude je 16. siječnja 2012. u 12 sati, kada će se utvrditi tko je sve predao ponude. Može nakon toga započeti postupak odabira najpovoljnijih ponuđača u roku od sljedećih 60 dana, rekao je direktor tvrtke Brijuni rivijera Ratomir Ivičić.

Na natječaju mogu sudjelovati fizičke i pravne osobe iz zemlje i inozemstva. Naknada za natječajnu dokumentaciju je 35.000 kuna. Zainteresiranih već ima, a čini se da će među njima biti i poduzetnik Danko Končar. Prema pisanju nekih medija, on je zainteresiran za lokacije Sveta Katarina i Monumenti, koje se daju u koncesiju na 50 godina. Za Hidrobazu i Pinetu koncesija se daje na 66 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik